flyv langt

Sådan flyver du langt med små børn

Skal du ud og flyve med dit barn, som ikke er særlig gammelt? Så kan det være, du er bekymret for, hvordan han eller hun klarer flyveturen. Måske du er bekymret for, om dit barn begynder at græde på turen, eller om han eller hun kan sidde stille på hele turen. Der kan være flere ting, du frygter ved at flyve med små børn, så her får du nogle råd i forhold til dette, selvom der sikkert er mange flere.

Flyv mens barnet sover

Hvis du har et lille barn, der skal sove til middag i løbet af dagen, kan du prøve at udnytte dette til din fordel ved at flyve i det tidsrum, hvor din søn eller datter plejer at sove. Så kan det være, du kan være så heldig, at dit barn sover på hele flyveturen, eller i det mindste en del af den.

Underholdning

Det er også en god idé at tænke over, hvad du kan tage med, som kan underholde dit barn. Dette afhænger selvfølgelig af barnets alder. Helt små børn kan have glæder af deres babylegetøj, som rangler, f.eks. Men hvis barnet er lidt ældre, kan du måske overveje at tage en bog eller to med, som dig og dit barn kan læse.

Hvis dit barn er lidt ældre, kan det også være, han eller hun kan se en film eller serie på en tablet eller en telefon. Måske du også kan hente nogle sjove spil på en tablet eller smartphone, som dit barn kan spille på turen.
Du bør dog undersøge, hvad reglerne siger om brug af elektronik under flyveturen, så I ikke bryder nogen regler.

Noget til at fjerne propper i ørerne

Det kan også være en god idé at have noget med, som barnet kan drikke, som måske kan fjerne propper i ørerne. Hvad der giver bedst mening, afhænger naturligvis af barnet alder, men du kan f.eks. overveje at tage en smoothie med til barnet, til når I letter og lander.

Snacks

Det kan også være en god idé at have nogle snacks med til flyveturen, så dit barn har noget at gumle på. Det kan også holde dit barn en smule beskæftiget i noget tid, og derudover er det jo også godt, at barnet får noget at spise, så han eller hun ikke bliver sulten. Men det kan selvfølgelig godt være, barnet skal have noget mere at spise på turen end bare snacks, især på lange flyveture.

Tag en dyb indånding

Det er også vigtigt, at du som forælder forsøger at tage det roligt. Det kan godt være, du ikke kan lide tanken om, hvis dit barn græder eller larmer på flyet, men sådan er det sommetider med børn. Du har sikkert selv prøvet at sidde på et fly, hvor nogle børn larmede, så du er godt klar over, at det er helt normalt. Så hvis dit barn forstyrrer nogle af de andre passagerer, er det en god idé at tage en dyb indånding og ikke være for hård ved dig selv.

Udgivet i Fly

Skriv et svar