For dig som elsker fly

Evnen til at flyve er noget vi som mennesker altid har været fascineret af. Allerede tidligt i historien har mennesket, på forskellige måder forsøgt sig med metoder hvorpå de kunne komme til at flyve. Med tiden har vi udviklet forskellige redskaber og maskiner som gør det muligt for os at komme højt op i luftlagene. Hvorfor er mennesket netop så fascineret af alle de evner som det naturligt ikke har? Når man kigger på det har vi efterhånden udviklet en lang række maskiner som gør det muligt at kunne udføre handlinger der fra naturens side ikke var os tiltænkt.

Mennesket, set fra et rent biologisk synspunkt er et dyr af få fysiske egenskaber. Mennesket er ikke særlig stærkt. Kan hverken flyve, svømme eller løbe af nogen særlig kaliber. Menneskets mangel på behåring på kroppen gør os udsatte for naturens strabadser, og vi har ingen skarpe kløer eller tænder til at beskytte os med. Men hvad kan mennesket egentlig så?

Menneskets særlige egenskab, og det som gør at vi adskiller os fra alle andre, er vores hjerne. Den klump af nerveceller, som sidder bag skallen på os, er netop det som gør at mennesket er i toppen af fødekæden. Den menneskelige intelligens er ikke fundet hos nogen anden art på jorden – eller andre planeter for den sags skyld (indtil videre i hvert fald). Og det er netop det som gør os i stand til at adskille os fra det som vi betegner som ‘dyr’ og det vi betragter som mennesket.

Menneskets hjerne og intelligens, er desuden også årsagen til at vi har kunnet udvikle maskiner og fartøjer der kan imitere egenskaber, som fx at kunne flyve. Her er inspirationen desuden også taget fra naturens enestående skabninger, der gennem tiden har udviklet sig.

“Hvorfor tager I ikke bare flyveren?”

At tage flyveren når vi skal rejse er efterhånden blevet så nemt for os, at vi undrer os når nogle vælger ikke at tage den. Det går supergodt for flyselskaberne og mange vælger at investere i flyveselskaber, fordi det er en branche som man forudser, vil blive ved med at vokse i fremtiden. Hvis du er nysgerrig på aktier, og gerne vil læse mere kan du gøre det på https://aktieskole.com/kob-aktier/.

At kunne transportere sig med fly har ikke altid været en selvfølge, og da den første bemandede flyver drevet på motor i 1903 gik på vingerne, var det en begivenhed som skulle ændre vores historie fremover. Flyvemaskineteknologien har igennem tiden gennemgået en helt utrolig udvikling, og mange af de tilføjelser som sidenhen har gjort flyvningen lettere, er inspireret direkte fra naturens mestre i at flyve, nemlig fuglene. Særligt i første og anden verdenskrig skete der er en stor udvikling af flyvemaskinerne, som har betydet en stor del for brugen af flyvemaskiner nu til dags.

Udgivet i Fly

Skriv et svar