redningshelikopter helikopterture

Det perfekte flyvevejr og to andre ting du ikke vidste om at flyve helikopter

At flyve i fly og at flyve i helikopter har mange ligheder, men adskiller sig også på rigtig mange punkter. Vi har samlet et par nyttige facts til dig her.

1.    Det perfekte flyvevejr

Når man skal flyve helikopter, så er vejret meget afgørende. Piloten kigger efter skyhøjde, sigte og vind for at vurdere om det er godt flyvevejr den dag.

De optimale forhold er 5 knob eller deromkring. Vinden hjælper med at stabilisere helikopteren lidt og kan bidrage til lidt fart.

Sigtbarheden er afgørende for at kunne navigere korrekt og det sammen gælder skyhøjden.

2.    Man kommer hurtigt langt omkring

De fleste bliver overraskede når de finder ud af hvor langt man egentlig kan komme rundt, selv på en kort helikoptertur. Mange ture er 15-20 minutter lange og her kan man se en hel by. En helikoptertur er dermed også en fed måde at se mange højdepunkter og vartegn i en by, uden at bruge en hel dag på det.

3.    Kan lande stort set alle vegne

På grund af måden helikopteren er konstrueret, kan den lande på ret lidt plads og den sænker sig lige ned og behøver derfor ikke landingsbane. Er der ikke et sted helikopteren kan lande, så har de også den egenskab at de kan blive i luften, men uden at skulle flytte sig fra A til B og det gør dem særligt egnede til redningsaktioner mv.

Hvis du selv har fået mod på en helikoptertur, så tjek dette site ud for mere info om helikopterture.

Udgivet i Fly

Skriv et svar