flyspotter

3 Tips Til Dig Der Gerne Vil Være Flyspotter

Er du vild med fly, og vil du gerne være flyspotter? Her kan du læse tre gode tips til, hvordan du kan blive en rigtig flyspotter. På den måde kan du udleve din hobby til fulde og få det maksimale ud af din kærlighed til fly.

Kameraet er din bedste ven

Som flyspotter er det næsten uundværligt at have et kamera med sig. Førhen brugte mange flyspottere et stykke papir og noget at skrive med, så de kunne skrive flyenes registreringsnumre ned. Det har dog ændret sig, så de fleste i dag benytter sig af kameraer til at tage billeder af flyene. På den måde er det nemmere at påvise og registrere sine fund. I denne sammenhæng kan det være en god idé med et kamera af rimelig kvalitet. Sådan får du mest muligt ud af billederne. Jo bedre kvaliteten af billederne er, jo nemmere er det at se flyene an og studere dem nærmere. Her kan det f.eks. være en idé at medbringe flere forskellige objektiver afhængig af den pågældende situation. Som flyspotter bør du altså altid have et kamera med dig i jagten på nye, spændende og anderledes fly.  

Husk en klapstol og en stige

Det kan være en fordel at medbringe en klapstol og en stige på din færd som flyspotter. Det er ikke altid til at vide, hvornår de mest spændende fly letter og lander, og det kan derfor kræve tålmodighed. I mellemtiden er det rart at have muligheden for at sidde ned, så man ikke bliver træt før højst nødvendigt.

Samtidig kan det være en god idé at medbringe en stige, så du har mulighed for at komme til fra flere forskellige vinkler. Med en stige har du mulighed for at danne dig et bedre overblik og udvide din horisont. På den måde har du den bedste mulighed for at fange de forskellige fly, der må komme forbi, mens du venter. Derfor bør du altid tage en klapstol og en stige med under armen, som du kan placere i området tæt på den lufthavn, du nu engang har tænkt dig at besøge.

Forøg dine chancer med en radioscanner

Til den dedikerede flyspotter kan det være et særdeles nyttigt aktivt at anskaffe sig en radioscanner. Med en radioscanner er det muligt at tune ind på de frekvenser, der kommer fra lufthavnen. Det betyder, at du kan få lov til at følge med i den kommunikation, der finder sted mellem piloten og tårnet. Dermed kan flyspotteren få et indblik i hvilke fly, der er på vej ind og ud af lufthavnen. Det giver også flyspotteren bedre mulighed for at forberede sig med sit medbragte udstyr, så flyet kan blive fotograferet fra de bedst tænkelige vinkler.

Som flyspotter gælder det både om at fange mere sjældne som velkendte fly. Med en radioscanner bliver det betydeligt nemmere at opfange disse. Radioscanneren kan altså vise sig at være et yderst fordelagtigt udstyr for dig, der gerne vil være flyspotter med stort F.

Udgivet i Fly

Skriv et svar